Puhtaasti Viljasta

Lanttulaatikot

Aurajuustoiset lanttupihvit

aurajuustoiset-lanttu1 kg Kymppi lanttulaatikko-massaa
(850g tai 2 kg -pötkö)
3 kpl kananmunaa
80 g perunahiutaleita
20 g maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
120 g juustoraastetta
140 g aurajuustomurua

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna turvota n. 1h. Muotoile taikinasta pellille soikeita / pyöreitä pihvejä. Paista +200°C (kiertoilmauunissa +175°) noin 25 min

Lantturieskaset

lantturieskat3 dl vettä
50g hiivaa
500g Kymppi lanttulaatikko-massaa
(850g tai 2 kg -pötkö)
800g vehnäjauhoja
100g ruisjauhoja
2 tl suolaa
70 g voita / margariinia (sulana)

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää Kymppi lanttulaatikko-massa ja sekoita sekaisin. Lisää suola, jauhot sekä viimeisenä sula voi /margariini. Vaivaa taikina niin että se ei enää tartu kulhoon. Anna taikinan kohota peitettynä noin 20 min. Jaa taikina 3 osaan ja kauli ohueksi levyksi (käytä kaulinnassa runsaasti jauhoja). Ota levystä esim. pyöreällä pienellä muotilla paloja ja laita palat leivinpaperilla vuoratulle pellille kohoamaan puoleksi tunniksi. Kohoamisen jälkeen pistele rieskaset esim. haarukalla kauttaaltaan. Paista +225°C (kiertoilmauunissa +200°) noin 8-10 min. Vinkki: taikinasta voit myös leipoa sämpylöitä

Kymppi-Lanttulaatikko (2 kg raakapakaste -massa)

phoca thumb l horeca-2kg-lanttu"Kuori" pakkaus jäisenä/kohmeisena ja laita jäinen/kohmeinen massa sulamaan paistovuokaan tai tee jäiseen pakkaukseen viilto ja laita pakkaus laakeaan astiaan (nestettä voi valua sulaessa), anna sulaa jääkaapissa n. 1-2 vrk. Avaa pakkaus kokonaan haluamaasi paistoastiaan. TAI: Laita pakkaus ilman viiltoa kuumavesialtaaseen ja anna sulaa n. 2 h. Avaa pakkaus vuoan yläpuolella, avattava kohta vuokaan päin (voi roiskua).

1. Ohje on yhteen GN vuokaan (65mm x 1/1)

3 tai 4 lanttulaatikkomassaa (6-8 kg) Paista kiertoilmauunissa +175 °C n. 2 h.

Vinkki: 3-4 massapakkausta; lisää joukkoon 2 dl kermaa ja valitsemiasi mausteita. Sekoita hyvin. Pintaan saat näyttävyyttä kuvioimalla sen lusikalla ja ripottelemalla siihen korppujauhoa. Paista kiertoilmauunissa +175 °C n. 2 h.

2. Ohje yhteen 1/2 GN vuokaan (65 mm)

1 1/2 pötköä lanttulaatikkomassaa (3 kg) Paista kiertoilmauunissa +175 °C n. 1,5 h.