Puhtaasti Viljasta

Lanttulaatikot

Lantturieskat

Lantturieskat ovat mietoja, herkullisia suupaloja loppuvuoden tarjottavaksi. Leivo kerralla reilu määrä ja pakasta osa myöhempää käyttöä varten.

noin 20 kpl
3 dl                  vettä
50 g                 tuoretta hiivaa
1 rkl                 suolaa
500 g               Kymppi lanttulaatikkososetta
n. 13 dl            vehnäjauhoja
2 dl                 ruisjauhoja
75 g                sulatettua voita

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää Kymppi lanttulaatikkosose ja sekoita. Lisää suola, jauhot ja lopuksi sulatettu voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se ei enää tartu kulhoon. Anna taikinan kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Jaa taikina 3 osaan ja kauli ohuiksi levyiksi vehnäjauhoja apuna käyttäen. Ota levystä pyöreällä pienellä muotilla tai juomalasilla ympyröitä ja laita palat leivinpaperilla vuoratulle pellille kohoamaan puoleksi tunniksi. Pistele rieskat haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Aurajuustoiset lanttupihvit

aurajuustoiset-lanttu1 kg Kymppi lanttulaatikko-massaa
(850g tai 2 kg -pötkö)
3 kpl kananmunaa
80 g perunahiutaleita
20 g maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
120 g juustoraastetta
140 g aurajuustomurua

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna turvota n. 1h. Muotoile taikinasta pellille soikeita / pyöreitä pihvejä. Paista +200°C (kiertoilmauunissa +175°) noin 25 min

Kymppi-Lanttulaatikko (2 kg raakapakaste -massa)

"Kuori" pakkaus jäisenä/kohmeisena ja laita jäinen/kohmeinen massa sulamaan paistovuokaan tai tee jäiseen pakkaukseen viilto ja laita pakkaus laakeaan astiaan (nestettä voi valua sulaessa), anna sulaa jääkaapissa n. 1-2 vrk. Avaa pakkaus kokonaan haluamaasi paistoastiaan. TAI: Laita pakkaus ilman viiltoa kuumavesialtaaseen ja anna sulaa n. 2 h. Avaa pakkaus vuoan yläpuolella, avattava kohta vuokaan päin (voi roiskua).

1. Ohje on yhteen GN vuokaan (65mm x 1/1)

3 tai 4 lanttulaatikkomassaa (6-8 kg) Paista kiertoilmauunissa +175 °C n. 2 h.

Vinkki: 3-4 massapakkausta; lisää joukkoon 2 dl kermaa ja valitsemiasi mausteita. Sekoita hyvin. Pintaan saat näyttävyyttä kuvioimalla sen lusikalla ja ripottelemalla siihen korppujauhoa. Paista kiertoilmauunissa +175 °C n. 2 h.

2. Ohje yhteen 1/2 GN vuokaan (65 mm)

1 1/2 pötköä lanttulaatikkomassaa (3 kg) Paista kiertoilmauunissa +175 °C n. 1,5 h.