Puhtaasti Viljasta

Perunalaatikot

Perunaleipä

perunaleipa5 dl vettä
50g hiivaa
500g Kymppi imellettyä perunalaatikko-massaa
(850g tai 2 kg -pötkö)
3 tl suolaa
1 kg vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää perunalaatikkomassa ja suola, sekoita. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa hyvin (taikina on löysähkö). Anna kohota n.30 min. Laita voidellut vuoat puolilleen taikinaa. Anna kohota jälleen noin 30 min lämpimässä paikassa. Paista uunin keskitasolla +200°C (kiertoilmauunissa +175°C) n. 20 min.

Kymppi-Imelletty Perunalaatikko (2 kg raakapakaste -massa)

phoca thumb l horeca-2kg-peruna"Kuori" pakkaus jäisenä/kohmeisena ja laita jäinen/kohmeinen massa sulamaan paistovuokaan tai tee jäiseen pakkaukseen viilto ja laita pakkaus laakeaan astiaan (nestettä voi valua sulaessa), anna sulaa jääkaapissa n. 1-2 vrk. Avaa pakkaus kokonaan haluamaasi paistoastiaan. TAI: Laita pakkaus ilman viiltoa kuumavesialtaaseen ja anna sulaa n. 2 h. Avaa pakkaus vuoan yläpuolella, avattava kohta vuokaan päin (voi roiskua).

1. Ohje on yhteen GN vuokaan (65mm x 1/1)

3 tai 4 perunalaatikkomassaa (6-8 kg). Paista kiertoilmauunissa +175 °C n. 1,5 h.

Vinkki: Saat perunalaatikkoon makeutta lisää jos paistat sen alemmassa lämpötilassa kuten +150°C n. 2 h.

2. Ohje yhteen 1/2 GN vuokaan (65 mm)

1 1/2 pötköä perunalaatikkomassaa (3 kg). Paista kiertoilmauunissa +175 °C n. 1 h.